Bestämt skoval till kvartsfjällmaran

I förrgår blev det dubbla löppass. Först på lunchen ett backträningspass där det framkom att jag är ganska explosiv, förmodligen pga mina benmuskler från cyklingen. Uthållighet är alltså min akilleshäl, inget nytt under solen.

Backträning blir det förmodligen därmed inte så mycket av utan mer 4x4min intervaller och då 4min/km är mitt intervalltempo för distansen 1km kommer jag förmodligen att köra ett par pass uppe i Mörbylånga elljusspår som är 976meter långt.

På kvällen efter backträningen ville jag prova mina Merrell Trail Glove skor för att se hur dom kändes att springa med i terräng, så jag gav mig ut och sprang på ett nybyggarområde med grova grusvägar och upptäckte att vassa stenar känns mer igenom än vad jag mindes. Framförallt upplevde jag skorna som lite instabila med, förmodligen pga min ovana att löpa så dagen efter (igår) så hade jag ganska ont i min högra ankel.

Igår fick alltså bli en vilodag, samt beslut om att jag ska springa i mina Salming Distance. Helst av allt hade man väl velat skaffa ett par terrängskog men man är inte gjord av pengar samt skulle inte ha så stor användning av dom resten av året.

Lite linnement, voltaren-gel och kompressionsstrumpa på över natten så känns det hyffsat bra idag, tillräckligt för att köra ett 4x4min pass ikväll om inte Öland har regnat bort.

Till slut när jag slutför detta inlägg sent på kvällen kan jag summera att jag är en svag människa. Det blev glass och tv istället för 4x4min. Dock så fick jag in ett ganska bra simpass i förmiddags innan åskovädret dundrade in. Bra i den benämningen att mina armtag såg ut som jag vevade runt med ett par döda fiskar till händer och då måste jag väl gjort hälften rätt eftersom fiskar hör hemma i vatten?

 

stor våg
“Det var såhääär stora vågor”

Det var snuskigt kallt med ett gäng sekundmeter frånlandsvind som drev iväg värmen.

Allt filmades med en GoPro – kamera på stativ på en brygga för lite enklare videoanalys.

DCIM100GOPRO
Badbryggorna i norra viken, Mörbylånga

Imorgon har jag inte riktigt bestämt mig vad det ska bli än, simning blir det garanterat och antingen ett brickpass av tempokaraktär eller ett längre distanspass på cykel. Jag måste gå ner i fettprocent nu, ligger och svajar runt 15-16% och jag hade gärna sett runt 10%.

Kanske dags att satsa seriöst på att gå under 10% BF första gången någonsin?

Jag använder både en Omron BF-500 bioimpedansvåg och en Skulpt (www.skulpt.me) för att mäta min kroppssammansättning, och jag vet att båda teknikerna har en felmarginal men för att mäta relativt sig själv tycker jag dom fungerar bra och ger tillförlitliga värden över tid sett. 

Screenshot_2015-07-21-09-12-46

Över tid då jag jämfört dom båda mätmetoderna så ger dom genomsnittsmässigt likvärdiga mätvärden, hade dock varit kul att jämföra mot en kalipermätning.

Med Omron BF-500 har jag mätt vikt, fett och muskler sedan 2008. Med risk för att vissa kan tro jag är viktfixerad så väger jag mig periodvid varje dag och sparar. Nedan är grafer för vikt (kg) samt fett (%) sedan hösten 2008 fram till idag. Klicka på bilden för större.

vikt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.