AXA Fjällmarathon (kvartsdistans 13km) med Umara!

För ungefär en vecka sedan (det var iallafall då jag uppmärksammade inlägget) så lade Umara ut på sin facebooksida en tävling där man kunde vinna en startplats och boende för AXA Fjällmaraton på kvartsdistans (13km).

Jag gillar ju tävlingar men vinner sällan men jag tänkte att är det någon gång jag vunnit tidigare så är det med motiveringar så jag gör ett försök.

Done deal, jag skickade in följande:

Älskar fjällen och har i vuxen ålder gått från att vara den stereotypiske “datornörden” till att ha siktet inställt på både swimrun-tävlingar och ironman om några år. Det hade betytt mycket för mig att få springa en tur i fjällen sommartid och grymt att även tillbringa helgen med Umara. Löpning är inte direkt min bästa gren och jag hade kunnat komma med standardursäkten att man har dåligt med tid som heltidsarbetande småbarnsförälder med hus, men avslutar istället med att säga att jag tror mötet med Umara i denna härliga miljö hade varit väldigt inspirerande för min fortsatta träning i livet. Det hade helt enkelt varit en energikick i arslet på alla sätt och vis 🙂

Så gick dagarna och jag började fokusera och tänka på mini-triathlon, jag hade beställt ett Fjällmaraton-paket med en Umara Intend och två Umara Sport som dök upp i torsdags.

20150716_151610
AXA Fjällmarathon paket från Umara ihop med en extra flaska jag köpte till.

Med Intend och lite Sport så drog jag ut och cyklade i fredags kväll och körde på förvånandsvärt bra för att vara mig, och i den form jag är i för tillfället. ca 45km med ett snitt på 34,5km/h och lite jogg efteråt.

Helgen gick med lite mer träning och så sent som igår förvarnade jag min Mini tri kompis att jag kanske skulle göra en DNS i år för avsaknaden på både träning och motivation.

Men så idag när jag hade gått till jobbet och varit där en stund så damp det ner en riktig energikick i mailboxen, jag hade vunnit platsen till AXA kvartsmarathon och boende ihop med “Umara bros” Simon och Tommy.

Jag är inte på något sätt sponsrad av Umara när jag säger följande, men jag tycker att dom ger ett riktigt grymt intryck av att inte bara försöka tillverka bra produkter och lyssna på sina kunders feedback, utan dom vill också föra vidare vetenskapligt baserad information för att höja kunskapen.

Det ska bli väldigt spännande att umgås med dessa killar som verkligen verkar brinna för sitt företag Umara samtidigt som dom jobbar på DHL för att få ihop det ekonomiska för egen del.

Nu kvarstår det för mig att boka tåg till Halmstad, välja vilken utrustning jag ska springa i, och framförallt ge järnet de kommande 2 veckorna på löpträning och äta rätt. Jag har ett par kilon att gå ner och lite syreupptagningsförmåga att förbättra…

Men backträning…hallå? Jag bor ju på Öland… högsta punkten är runt 40-45 meter..

20150720_215507
Vilka skor ska man ha då? Detta är vad jag har att välja på.

Kanske är det lite bikarbonat ihop med Intend och Sport som får bli avgörande.

20150717_125521
Bikarbonat, ett vinnande koncept?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.