Vattentäta kontakter till folket!

Ja min sambo var inte lika exalterad som mig över mitt ebay-fynd som damp ner i brevlådan idag. Försökte hålla en föreläsning på minst 30 minuter om hur mycket bättre livet skulle bli efter jag bytt ut de befintliga kontakterna på batteri och lampa men intresset var fortfarande svalt.

Sagt och gjort så satte jag mig vid köksbordet med lödkolven under uppvärmning och mätte upp plus respektive minus och efter lite om och men och en omlödning eller två pga rent slarv så satt dom där så fint så fint och fungerande alldeles prima!

Till vänster på bilden ovan syns de gamla kontakterna som lätt åker isär, inte är vattentäta och dessutom börjat ärga (heter det ens så när det inte är koppar?).

De nya syns till höger i bild och är alltså IP68 klassade, vilket betyder att de ska hålla tätt på ett djup av 5 meter upp till 60 minuter! Så djupt och länge hoppas jag att jag inte behöver cykla någon gång, de bör med andra ord räcka med råge till att cykla distans i regn, snö, blask, slask, och övrigt man kan tänkas hitta att cykla i (tro mig, det mesta går att cykla i!).

Titta så fint det blev!

IMG_0915

 

inte bara fint, det fungerar också!

IMG_0916

 

Jag var även (tro det eller ej!) smart nog att även tänka ut att jag behövde en till laddaren, så det inhandlades 2st kompletta kontaktdon varav den ena halvan kan skrotas då den inte används. 30kr styck med fri frakt, som hittat!

Om någon vill veta exakt så var det dessa jag köpte: http://www.ebay.com/itm/141110206002?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.