Utepremiär med racer imorgon och mobbad cykelcross

 

20130405-161220.jpg

Ja igår skulle jag ju då byta bort dubbdäcket på framhjulet mot Racing Ralph 33mm crossdäcket jag i normala fall kör med. När cykeln väl var upphängd med rep i taket och dubbdäcket avkrängt så upptäcker jag att jag inte har en aning om vart däcket jag ska sätta på håller hus. Bra planerat.

Med planen att cykla hem idag så fick jag ta ett annat däck inom en armlängds avstånd och det fick bli ett 24mm Continental Grand Prix 4 season. Med 24mm hyffsat slickat däck fram och 33mm crossdäck bak ser den lite halvmobbad ut, men det är ju bara temporärt… Det ser onekligen ganska kul (fult) ut med så pass olika breda däck.

Eftersom ett av växelvajerhöljena i princip rostat sönder efter vinterns påfrestningar och jag bytt den häromdagen blev det en lunchtur till cykelaffären som hjälpte mig fixa till bakväxeln där jag har en del att lära. Det blev mycket bättre och på tillbakarullningen till jobbet upptäckte jag hur tyst och skönt det gick med ett racerdäck där fram istället för dubbdäck jag kört med i några månader nu.

Imorgon blir det utepremiär med racern, prognosen säger mellan 1 och 3 minusgrader (åh så skönt det ska bli!…) men annars fint med lite sol och lugn vind. En tur upp runt Borgholm så borde jag sluta på runt 10-12 mil och sedan får jag gäster resten av helgen, kanske hinner man med ett 4×4 pass på söndag kväll.

Till saken hör också att jag också håller på att bygga en ny sänggavel och att vi ska måla om vårat sovrum så vi får se hur det blir med det… just det, byta bort trainer-däcket till ett 4-season däck på racern där bak måste göras ikväll med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.