Jojo-pendling

Sista veckorna har jag labbat lite med kosten, provat LCHF inspirerad (ej strikt) kost med bra resultat, även blandat in lite mer kolhydrater på träningsdagar och så.

Under den initiala testperioden med LCHF-inspirerad kost så gick jag ner 3kg och 2-3% fett på bara 3 veckor. Sedan fick jag ett “återfall” och käkade kopiösa mängder mat av allt slag samt mackor och gick upp 3 kg igen.

Jag föredrar att prova mig fram själv för att se vad som fungerar, men då det inte är någon “deff”-period just nu så kommer jag nog äta vanligt igen fast med något lite mindre mängd kolhydrater på icke träningsdagar.

Periodisk fasta kommer jag att fortsätta med som vanligt mellan söndag kväll och måndag kväll som jag kört nu ett par månader.

Imorse vägde jag in på 10.0% fett och ca 72kg. Fettmängden är rekordnotering då jag aldrig har varit under 10 någonsin, men vågen spelar mig nog ett spratt idag med.

Denna veckan har både min sambo och son varit sjuka ett par dagar var vilket har resulterat i att dom har varit hemma större delen av veckan. Det medförde att jag tog chansen att cykla till jobbet lite mer istället för att ta bilen.

Kroppen var inte riktigt van vid att cykla 2 gånger omdagen nu efter vintersäsongens avslagna träningsmängd på cykeln och all styrketräning – men förhoppningsvis när man skiftar träningsfokus framöver blir det andra bullar.

Så man kan säga att jag jojo-pendlat både på cykeln till jobbet och i vikt samt fett nu sista tiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.