AXA Kvartsmaraton 2015, Trillevallen – Race report

Lite sent men bättre sent än aldrig, race report från kvartsmaraton i Trillevallen för ca 2 veckor sedan.

Det var en lång bilresa från Halmstad till Trillevallen.. men vi var på bra humör ändå!
Vi lämnade Halmstad ca 6:30 på fredag morgon för att ta vägen via Göteborg och lämna av Umaras maskot Nico (hund) för lite hundvaktning över helgen.

20150807_144527
Från vänster till höger: Jag, Tommy, Cissi och Simon
20150807_210137
Utsikten från Trillevallens högfjällshotell

Vi kom fram ca 20:30 på kvällen den 7:e Augusti efter en rejäl långkörning med bara ett par fåtal korta stopp. Direkt begav vi oss till högfjällhotellets reception för att ta reda på vart vi skulle få bo och hämta nummerlapp. Det visade sig att vi fick ett riktigt bra boende i samma hus som nummerlappsuthämtningen, fjellpuls.se (där jag hade beställt ett par nya skor som inte fanns i lager, återkommer om det.) och bara några meter ifrån banketten på lördag kväll.

20150807_221147
Nummerlapp och obligatorisk karta som aldrig användes

Som sagt hade jag beställt ett par nya skor på rea från fjellpuls.se som senare visade sig hade tagit slut och sålts i den fysiska butiken under veckan. Tur i oturen så hade den storleken ändå varit för liten och jag fick nu hjälp av löparexperten Simon att välja ut en annan sko som var stabil i hälkappan och sulan samt rätt storlek.

Det slutade med ett par La Sportiva Anakonda som kändes grymt sköna och stabila. Lite dyrare än jag hade tänkt mig men hellre ett par bra skor som man kan använda utan att få skoskav och diverse.

20150807_222451
La Sportiva Anakonda

Sagt och gjort, jag bestämde mig efter att ha skuttat runt lite i lägenheten med skorna att jag skulle våga springa 12,6km och 600höjdmeter stigning med ett par sprillans nya skor. Dvs det som alla säger att man absolut inte ska göra…

Simon skulle springa fulla Fjällmaraton men stog över pga en skada inför Ultravasan som går nu i helgen när detta skrivs.

DCIM101GOPRO
Transfer till start, race day 8 augusti 2015
DCIM101GOPRO
Tommy från Umara och jag strax före start
DCIM101GOPRO
På väg ner i startfållan

Som rookies på bergslöpning så gjorde vi också ett rookiemisstag. Att ställa oss längst bak i tron om att vi skulle vara långsamma. Strax efter start blev det trångt, smala träspångar och massor med folk som skulle gå. Här fick vi springa förbi utanför stigarna i skog och myr, tänkte att det är lika bra att trampa i slasket direkt så är det avklarat för lerigt skulle det bli. Det hade regnat hela dagen innan.

Då jag sprang med en GoPro på bröstet hela loppet så är det bara njuta av den 1 timme och 53 minuter långa video här nedan.. det är tillåtet att spola 😉

Utsikten var fantastisk och man fick skutta runt i allt från träspång, stigar, stenar, hoppa över bäckar och nästan klättra på ett ställe.

Summeringsmässigt så fungerade skorna ypperligt bra, trots att det var första gången jag använde dom. Det var lerigt och utförslöpningen på slutet tog på lårmusklerna men det gick över förväntan bra med så pass lite löpträning, kanske var det all promenad i början som räddade oss energi och muskelmässigt till senare delen av loppet.

20150808_131835
Inte lika rena skor som dagen innan.
20150808_132730
Vita strumpor FTW!
20150808_193952
Bankett på kvällen. Alla hungriga

När vi satt på banketten skulle det även bli utlottning av prylar på sitt startnummer, och när dom ropade ut en löparryggsäck med plats för vätskeblåsa så sa jag till Tommy, “Ja tack” och sekunden senare ropade dom ut mitt namn, jag vann den!

Inte nog med att jag från början vunnit resa, boende, startplats och att hänga med dessa grymma människor så åkte jag även hem därifrån med en fin löparryggsäck.

20150808_212144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.