Trappintervaller

20150729_181159

 

I södra Rällaskogen på Öland finns det en trappa… inte vilken trappa som helst. En av de längsta utomhustrapporna jag någonsin har sett. Hela syns inte ens på bilden då den fortsätter ännu längre än vad bilden fångar.

I denna sprang jag med Daniel idag, tanken var 10st intervaller upp för trappan och sedan 300meter fortsatt löpning i en slinga innan 1,5min vila och nergång för trappan för omstart.

Efter ett par intervaller så började jag känna smärta på insidan av högra benet nedanför vaden, och efter 6:e intervallen gjorde det även ont att bara gå. Vid beröring kändes det ungefär som att någon slagit till med en hammare på benet så jag vek mig här och tittade på när Daniel plågade sig de sista 4 själv.

Tydligen är jag ganska stark i back/trapp-intervaller men mitt flås och lungor stoppar så fort det planar ut och det börjar gå fort. Min självdiagnos är för dålig syreupptagningsförmåga så det får bli fler 4x4min intervaller framöver!

Väl hemma satte jag mig med en isklamp på benet, sedan fick det bli linnement och kompressionsstrumpa. Just nu känns det bra och hoppas det fortsätter så..

På lördag är det lokalt litet terränglopp på 6,5km på östra sidan av Öland i Hulterstad, Strandloppet. Om benet känns bra och andra saker passar (tider osv..) så kanske det blir en tur dit och springa lite!

Under kvällens intervaller filmade jag även med en GoPro-kamera på magen, för att se om det är något som man kan göra på kvartsmaraton eller om den är ivägen. Jag har inte riktigt bestämt mig än men jag tar med det upp iallafall så får vi se. Det kändes som det var lite ivägen efter 3 intervaller men å andra sidan tror jag det är roligt att ha det på film i efterhand.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.