Sommartid = cykelvård

Årets sista dag (igår) med vintertid passade jag på att lägga lite tid på cykelvård. Det var väldigt välbehövligt kan jag säga.. 

Min Trek Madone 5.9 Di2 (2012) fick sig även en ny kassett för första gången sen jag köpte den. 

Eftersom jag bor och cyklar nästan uteslutande på Öland som i princip saknar backar valde jag att gå från original 11-28 till 12-23. Det innebär att jag vid 90 kadens får tillgång till 5 växlar i 30-40km/h spannet istället för 3st växlar som på gamla kassetten. 

Återstår att se om man gillar det i praktiken med. Är fortfarande förkyld så praktiken får vänta några dagar till. 🙁

   

         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.