Ont i smalben och insidan knä

Precis när man kommit in i att löpträna (och tycker det är roligt) så är det klart att man åker på början till en skada. Helgen innan midsommar så körde jag 5x1km intervaller på lördagen följt av 8mil cykel och 4km jogg på söndagen. På måndagen var det dags för 5x1km intervaller igen och då började jag känna en obekväm känsla på utsidan av smalbenen ihop med trötta vader sedan helgen. Jag avbröt efter 4st intervaller och cyklade hem.

Dagarna som följde så växte det fram lite smärta nedanför knäskålen på insidan av högerknät. På onsdagen provade jag att springa och det kändes ingenting under själva passet men antagligen är det en lätt överansträngning för dagen efter var det tillbaka.

Nu är det med andra ord vila i kombination med lätt löpning och i övrigt cykel + simning som står på schemat. Försöker även att stretcha så mycket det går och rulla (foamroller-style) på olika ställen över benet och utföra självmassage runt vad och smalben. Det kan också vara benhinnan som spökar men det har jag inte haft problem med innan, men någon gång kanske ska vara den första?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.