Knäböj igår, jobbigt att gå ur sängen idag.

Jag cyklar inte bara, utan tränar även på gym 2-3 ggr i veckan periodvis.

Eftersom jag cykelpendlar en del i veckorna brukar jag låta det tunga benpasset vänta till fredagen så man får lite vila över helgen.

Igår blev det med andra ord knäböj (eller om man är svengelsk “squats”).

Jag väger just nu ca 75 kg och 1RM ATG (Ass To Grass = djupa knäböj) klarar jag 100kg. Nu vill jag ju inte bara köra 1 repetition, utan snarare runt 5 så då brukar jag köra 80kg för ATG. Igår blev det ett gäng 100kg men då inte lika djupa, ungefär så att låren hamnar parallellt med golvet.

När man inte kör så djupa knäböj tränar man inte rumpan lika bra då låren i princip får ta all belastning, samtidigt är man lite snällare mot knäna, men jag garanterar att det känns både här och var idag ändå. Gå upp ur sängen imorse var jobbigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.