Gräsänkling en vecka

Vad gör man då? Jobbar, cyklar och försöker hinna med så mycket som möjligt i hemmet som att måla lite i sovrummet, städa o.s.v.

1:a maj blev det en 25milare på knappa 9 timmar här på Öland, nästan som en Vätternrunda, och med tanke på att vi bara var 3 personer totalt inkl mig så känns det faktiskt som en vättern i kroppen trots flertalet stopp. Vi hade ju trots allt motvind de sista 13 milen hem. Hurra!

Benen är som betong idag, men det är väl härligt. Till råge på allt så har mitt vevlager i cykelcrossen rasat ihop, men cykelaffären var snälla nog att få fram en ny på garanti eftersom den bara har ett drygt halvår i det fria.

Utöver detta så har jag även lyckats knåpa ihop en pulsmätare som läser av elförbrukningen från våran elcentral, där sitter en lysdiod som blinkar 10 000 gånger per förbrukad kWh och genom att läsa av hastigheten på blinket kan man räkna ut momentaneffekten och rita ut fina grafer i realtid. Detta sköts via en Raspberry Pi, en liten mini-dator för ca 300kr som drivs med en vanlig mobilladdare. Så man kan säga att jag byggt en effektmätare, fast tyvärr inte för cykel.

Imorgon kommer min kära familj hem, det ska bli skönt. Även om det är väldigt skönt att vara själv ibland är det också väldigt ensamt. Inom några veckor blir vi ju faktiskt ytterligare en familjemedlem så nu gäller det att passa på att sova innan, och få till det fint och fräscht i huset för ankomsten av nya bebisen!

 

LED-pulsmätare
LED-pulsmätare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.